Wil jij een bijzonder en origineel groepsuitje in Amsterdam organiseren? Een groepsuitje dat niet snel vergeten wordt? Kom dan naar het Torture Museum in Amsterdam en kom de internationale tentoonstelling ‘Straffen en vonnissen in de Middeleeuwen’ bekijken. In de Middeleeuwen werden er allerlei strafinstrumenten gebruikt om misdaden te bestrijden, voor ondervragingen of om duivelse praktijken uit te bannen. In het Torture Museum in Amsterdam kun je met eigen ogen zien hoe deze strafinstrumenten eruit zagen en geven wij je een levendig beeld van het pijnlijke verleden van de Middeleeuwen tot aan de Franse Revolutie. Aan de hand van historische achtergrondinformatie kom jij achter de waarheid van dit pijnlijke verleden en ontdek jij ieder verhaal dat bij de strafinstrumenten hoort. Zoek jij een groepsuitje in Amsterdam? En lijkt het Torture Museum jou wel wat? Maak dan online een reservering!
Tot nog geen twee eeuwen geleden werd er een breed arsenaal aan strafinstrumenten ingezet om mensen te straffen, voor scherpe ondervragen, voor afschrik doeleinden of om duivels kwaad, hekserij of ketterij te bestrijden. Iedereen heeft wel eens gehoord van de beul, het schavot, de schandpaal, de pijnbank of de galg: elk gruwelijk en weerzinwekkend strafinstrument heeft een eigen verhaal en werd voor diverse doeleinden gebruikt. Zo werd de inquisitiestoel gebruikt om hekserij uit te bannen, werd de schandpaal gebruikt voor burgers die de wet overtraden en stond er buiten de poort een galgenveld om afschrikking te wekken. En zo zijn er nog veel meer strafinstrumenten uit de Middeleeuwen, die stuk voor stuk een eigen verhaal hebben en die voor verschillende doeleinden werden gebruikt. In de internationale tentoonstelling ‘Straffen en vonnissen in de Middeleeuwen’ worden meer dan 40 verschillende soorten strafinstrumenten getoond, die allemaal afkomstig zijn uit verschillende delen van Europa.
Ga je als groepsuitje in Amsterdam naar het Torture Museum, dan kun je met eigen ogen de strafinstrumenten bekijken, die van de Middeleeuwen tot aan de Franse Revolutie werden ingezet. Aan de hand van historische achtergrondinformatie kun jij elk verhaal achter elk strafinstrument komen ontdekken en krijg jij een indruk van het pijnlijke verleden. De weerzinwekkende strafinstrumenten werden in de Middeleeuwen gebruikt om een gruwelijk voorbeeld te stellen. De overheden wilden hiermee aantonen dat zij recht hadden om te beschikken over het lichaam en het leven van hun onderdanen. De strafinstrumenten worden tot op de dag van vandaag nog gezien als weerzinwekkend en gruwelijk… het beoogde effect van de overheden van toen is dus wel bereikt!
Wil jij als groepsuitje in Amsterdam naar het Torture Museum? Reserveer dan direct online een groepsrondleiding en kom het pijnlijke verleden ontdekken! Het Torture Museum in Amsterdam biedt scholen, verenigingen en andere groepen graag de mogelijkheid om als groepsuitje in Amsterdam kennis te komen maken met het pijnlijke verleden van Europa. De tentoonstelling geeft een indringend beeld van de gruwelijke waarheid. Heb je nog vragen en wil je graag meer informatie over? Neem dan contact op via +31 (0)20 320 6642 of via Info@torturemuseum.org en onze medewerkers helpen je graag! Durf jij het aan om tijdens een groepsuitje in Amsterdam de pijnlijke waarheid te komen ontdekken?
Torture Museum
Singel 449
1012 WP Amsterdam
Het Torture Museum is dagelijks geopend vanaf 10.00 tot en met 23.00 uur.