Ontdek het pijnlijke verleden

boek1

Sfeervolle musea in het centrum van Amsterdam

De openbare doodstraf en foltering. Tot minder dan 200 jaar geleden was dit de orde van de dag door heel Europa. Overheden gebruikten verschillende martelwerktuigen om verdachten en wetsovertreders tot een bekentenis te dwingen of om ze te straffen. Het Torture Museum in het centrum van Amsterdam heeft meer dan 40 strafinstrumenten uit verschillende delen van Europa in een tentoonstelling. Dus ben je tijdens een dagje in Amsterdam op zoek naar een museum in het centrum? Als je benieuwd bent naar het pijnlijke verleden van Europa, is een bezoekje aan het Torture Museum zeker aan te raden! Hier krijg je een levendig beeld van dit onderdeel van de geschiedenis van Europa.

‘Straffen en vonnissen in de middeleeuwen’ tentoonstelling

De collectie van het Torture Museum is een internationale tentoonstelling die ‘Straffen en vonnissen in de middeleeuwen’ heet. Deze tentoonstelling bestaat uit meer dan 40 folterinstrumenten die vroeger gebruikt werden door overheden om verdachten en wetsovertreders te straffen of tot een bekentenis te dwingen. Een aantal folterinstrumenten die je sowieso in het Torture Museum ziet zijn bijvoorbeeld de schedelkraker, de wurgpaal, de judaswieg en de inquisitiestoel. De tentoongestelde folterinstrumenten zijn geïllustreerd met gravures en zijn toegelicht met historische achtergrond informatie die in acht talen beschreven is.

Het Torture Museum laat zien hoe de werkelijkheid in de middeleeuwen was. Beulen die hun plicht vervulden en daardoor met de nek aangekeken werden door de samenleving. Overheden die hun recht om te beschikken over het lichaam en leven van hun inwoners demonstreerden. Iets wat we ons tegenwoordig niet meer kunnen bedenken, maar wat destijds de orde van de dag was.

Rondleiding door het Torture Museum

Kom je met een groep naar het Torture Museum? Bijvoorbeeld als bedrijfsuitje, groepsuitje of schooluitjes. Wij bieden op verzoek rondleidingen door het Torture Museum. Als je hier interesse in hebt en een groep wilt aanmelden, kan dat via het aanmeldformulier. Voor leerlingen vanaf 10 jaar oud is er een lesbrief die de jongeren aan het denken zet over foltering en de doodstraf in de huidige wereld.

Algemene informatie over het Torture Museum

Als je een bezoekje wilt brengen aan het Torture Museum, is het handig om te weten wat de openingstijden zijn! Op alle dagen is het Torture Museum geopend van 10 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds. Kom je met een hele groep? Reserveer dan van te voren jouw rondleiding! Dit moet je minimaal twee weken van te voren doen. De prijzen voor groepen verschillen, het ligt er hier aan hoe groot de groep is.

Boek nu jouw bezoek aan het Torture Museum!

Wil je een rondleiding boeken door het Torture Museum? Dan kun je via het reserveringsformulier boeken. Dit moet je uiterlijk twee weken voor het bezoek geregeld hebben. Als je een gewoon bezoek komt brengen, kun je kaartjes halen aan de kassa. Heb je vooraf nog vragen of wil je meer informatie over het Torture Museum? Dan kun je het contactformulier invullen. Jouw vragen zullen dan zo snel mogelijk beantwoordt worden.

Contact

Torture Museum
Singel 449
1012 WP Amsterdam

+31 (0)20 320 66 42
Info@torturemuseum.org

Openingstijden

Het Torture Museum is dagelijks geopend vanaf 10.00 tot en met 23.00 uur.

Boek nu