Ontdek het pijnlijke verleden

boek1

Educatie

De pijnlijke waarheid over het verleden

De les van de internationale tentoonstelling ‘Straffen en vonnissen in de Middeleeuwen’ in het Torture Museum is dat folterinstrumenten thuishoren in een museum. We wijzen bezoekers onder meer op acties van Amnesty International en verdragen over mensenrechten.

Graag bieden wij scholen, verenigingen en andere groepen de mogelijkheid om kennis te maken met het pijnlijke verleden van Europa. Onze collectie telt meer dan 40 strafinstrumenten uit verschillende windstreken, die worden geïllustreerd met gravures en toegelicht met historische teksten.

De instrumenten geven een indringend beeld van schand- en pijnstraffen, scherpe ondervraging  en vervolging van heksen en ketters, van de Middeleeuwen tot de Franse Revolutie.  Daarnaast is er een lesbrief voor leerlingen in de leeftijd vanaf ca. 10 jaar.

Ook willen we op deze website opstellen plaatsen, bijvoorbeeld over schoolstraffen van vroeger en bekende spreekwoorden en gezegden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan “Door schade en schande wordt men wijs”  over de schandpaal, of “De eerste klap is een daalder waard” over de beloning van de beul.

Contact

Torture Museum
Singel 449
1012 WP Amsterdam

+31 (0)20 320 66 42
Info@torturemuseum.org

Openingstijden

Het Torture Museum is dagelijks geopend vanaf 10.00 tot en met 23.00 uur.

Boek nu